back to work

Imorgon är det dags att börja jobba igen efter 4 veckors semester. Kul.. NOT.
Har väldigt blandade känslor inför att komma tillbaka, det negativa att berätta att jag är gravid och se chefens reaktion, att komma hem halv 7 på kvällen och knappt känna att man är hemma försen man ska gå och lägga sig igen. Det positiva är att tiden kommer gå, magen kommer att växa och innan man hunnit blinka är det dags för bebis. Det längtar jag efter och det är det enda som får mig att längta till hösten och den dystra vardagen.

galopperande häst

Igår fick vi äntligen lyssna på bebis hjärta! Det lät som en galopperande häst. Pulsen låg på 156/157 och myten är ju att om bebis har högt antal hjärtslag per minut är det en flicka så där blev jag ännu mer övertygad om att det är en flicka vi väntar. Jag har haft den känslan hela tiden så det ska bli väldigt spännande att se om jag har haft rätt. I slutet av Augusti ska vi göra RUL (rutinultraljud) så då får vi förhoppningsvis veta könet :)
Men åter till hjärtat, jag har varit så sjukt rädd tidigare för att bebis ska vara död i magen utan att man märker av något så jag var väldigt nervös ifall barnmorskan inte skulle hitta hjärtslagen, hon började leta och när hon inte hittade slagen direkt blev jag ännu mer nervös.. När hon till sist hittade hjärtat så kändes det så otroligt bra i hela kroppen, det kändes som att alla farhågor man hade haft bara försvann och nu fanns det ett bevis på att det finns ett liv i mig. Det var nog den bästa känsla jag haft under hela den 15 långa (korta) graviditeten. Under tiden vi lyssnade på hjärtat så sprakade det till litegrann i högtalarna och BM förklarade då att det är bebis som rör sig, hela tiden sprakade det till och hon skrattade till och sa att bebis rör på sig mycket. Det kändes också otroligt bra i hela kroppen!
Nej nu ska jag lägga upp lite magbilder från veckorna som gått.
Fast först måste jag ju lägga upp beviset på en graviditet :) Den 1 Juni gjorde jag testet, mitt i natten efter att ha flygt luftballong med min käre sambo.
Ännu en obefintlig bebismage, vecka 7
Vecka 10
Vecka 13.  Här börjar det synas litegrann, dock är det bara svullnad som kommer och går. När man drar in magen syns det inte alls lika mycket.
Vecka 14. Här är det också väldigt mycket svullnad och magen är inte lika stor när man drar in den.
Vecka 15. Tagen på morgonen då svullnaden inte alls är lika stor så nu ser man hur magen ser ut utan så mycket svullnad.

Bebis dags

Äntligen är det dags för bebis, så som jag har längtat! Varför jag har valt att blogga om det är för att jag gärna vill skriva ner vad som händer under graviditetens tid och sedan när bebis har tittat fram. Det är alltid roligt att titta tillbaka till allt som händer just nu, se bilder och bara bli lite nostalgisk i framtiden när man saknar denna tid.
Jag har försökt blogga ett par gånger tidigare men jag har aldrig riktigt fortsatt, det hamnar i skymundan från allt annat men nu ska jag verkligen göra ett ärligt försök till att skriva.
Just nu är jag i vecka 14 (13+3) och magen har precis börjat titta fram, i nästa inlägg hade jag tänkt att ladda upp de bilder jag tagit under dessa veckor som gått så att man kan se utveckligen av att bli tjock :) Och så som jag längtar! Är så lycklig nu när bebismagen äntligen börjat komma och jag passar på att njuta av det nu för när man går där höggravid och vaggar fram kanske man inget hellre vill än att vara smal igen :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0