UL bilder på vår flicka

Min älskade tös i magen vecka 17+3
(Ursäkta för kass kvalitet!)
Denna bild är jäkligt cool (dock lite läskig) då man ser hela ansiktet. Ser ungefär ut som en scream mask eller målningen skriet hahaha

magbilder

Nu har jag ju som sagt fått ett nytt datum, blev bakflyttad en vecka exakt så istället för att vara i vecka 19 (18+4) är jag i vecka 18 (17+4)
Magen vecka 17(16+4)
Vecka 18 (17+4) Idag dvs!
Visst har den växt på en vecka eller är det bara jag som inbillar mig?
Är också överlycklig för att jag sakta men säkert börjar gå upp i vikt. Har gått upp 0,7 kg nu och det känns jättebra!! :)

En flicka!!

Idag gjorde jag RUL och allt såg helt perfekt ut!!! Är helt överlycklig över att HON är frisk!  För visst var det en liten tös i magen, barnmorskan kunde nästan hela säkert säga att det var en tös. Man kan ju inte säga till 100 % och speciellt inte om det inte är en pojke då man kan se någonting där. Utan om det är en flicka finns det ju inget man kan visa upp som bevis på att det är en flicka men hon trodde att det var en tös. Jag blev bakflyttad en vecka så BF är numera på Tommys födelsedag den 2 februari haha :)
Fick massa fina och coola bilder också!
Efter besöket åkte jag och Tommy och köpte bebiskläder för att fira och vi kom ju inte hem tomhänta om man säger så. Maaassa kläder blev det, mest i storlek 50 och 56 :)
Är såååå lycklig just nu, det går inte att beskriva med ord hur det känns att se sitt barn i magen. Obeskrivligt!

Pro Coffee

Såhär ser färgen ut, den är dock en aningen mörkare i verkligheten

Vagn beställd!

Igår beställde vi barnvagn! I början av Januari ska vi hämta ut den.
Det blev en Emmaljunga Citycross med en liggkorg till bebis när h*n är liten. Det är en jättebra vagn som har fått superbra recensioner i alla test. Den är väldigt stabil med 4 stora hjul men den är också väldigt smidig för att ha 4 stora hjul, jag känner att jag vill ha en sådan vagn här i Sverige på vintern och den är också bra på sommaren att köra i typ gräs och sådant också.
Såhär ser den ut med liggkorgen! Den vi beställt är dock inte vit utan heter Pro Coffee, det är en brun jättefin färg.
Och såhär ser det ut med sittdelen

Vecka 18 imorrn

Imorgon går jag in i vecka 18! Känns verkligen som att jag börjar komma någonstans i graviditeten nu. Snart halvvägs. Dock känns det också som att det är en hel evighet kvar tills att bebis ska komma ut, men det är väl så det skall vara förstår jag :)
Det har inte hänt så mycket mer i mitt liv och det är därför jag inte skriver så ofta. Denna blogg är till för mig att skriva om graviditeten, för att kunna blicka tillbaka och se vad som hände nu och eftersom det inte hänt något skriver jag inte heller.
Om lite mer än en vecka, den 29 Augusti ska jag göra RUL (Rutinultraljud) och jag längtar så mycket, dagarna slingrar sig fram lååångsamt nu och jag är väldigt förväntansfull och nervös. Jag är väldigt rädd då jag inte gått upp ett skit i vikt än och jag oroar mig för att bebis inte mår bra där inne :( 
Jag hoppas av hela mitt hjärta att bebis mår bra inne i magen och att h*n är frisk!!
Nu blir det mys i soffan med min kärlek, det har jag sett fram emot hela dagen. Lång och stressig dag på jobbet så det är skönt att vara hemma.
KRAM!

jullängtan

Jag längtar så till julen, dessa bilder nedan är från förra året då jag firade jul uppe i sälen med Tommys familj. Det är såå mysigt att vara där uppe, man blir ju verkligen garanterad en vit jul om man säger så. Älskar känslan av att vara där. Förhoppningsvis så firar vi jul där uppe nästa år också då mina föräldrar och bror åker till Thailand den 28de December och har bestämt att inte fira någon jul. Och jag som är den största julälskaren som går på denna jord MÅSTE ju självklart fira jul. Kruxet är bara att jag jobbar till halv sex dagen innan jul så det får man ju försöka fixa på något sätt. Dock vet jag ju inte om jag kommer jobba då, kanske redan har gått på mammaledigheten då, om jag får gå tidigare med havandeskapspenning dvs.
Jag ser framför mig mig själv fira jul med stoor mage, en fin röd klänning och hela Tommys familj samlad. Dom går verkligen all in när de firar jul med dopp i grytan, dans runt granen, kalle anka, jultomte så det är verkligen roligt.


nya möbler

Äntligen får jag sitta ner!
Idag har vi shoppat, vi var en sväng på Ikea och kom hem med en ny garderob att ha i hallen, byrå till hallen samt en bokhylla/skåp att ha i vardagsrummet. Vi har så mycket skit hemma och inte tillräckligt med förvaring så sedan vi gjorde om här hemma, målade om och köpte ny soffa och matbordså har vi haft massa saker i en ikeakasse i sovrummet då vi slängde en del möbler som inte var så vackra. Det har inte varit så fint om man säger så, så ääntligen har vi tillräckligt med förvaring här hemma till allt vi har + till alla bebissaker vi kommer att behöva så det är som en sten lyfts från bröstet.
Vi har fått upp garderoben och jag har precis organiserat in alla saker i den så nu tar vi en paus och fortsätter med resten av möblerna imorgon. När allt är klart ska jag ta en bild så att ni får se hur fint det blir :)
Förresten så trooooor jag att jag kanske känner bebis nu, det är inte riktigt sparkar men det är någonting som känns inne i magen där bebis ligger så jag tror att det är bebis. Jag hoppas det iallafall och jag hoppas även att dessa "puffar" blir starkare för var dag som går så att jag kan vara säker på att det är bebis. Jag vet ju inte hur det ska kännas då det är första barnet så man vet ju aldrig vad det är.

ultraljud

Igår åkte jag in till gynakuten (det låter så allvarligt) för att jag haft lite smärtor tidigare och varit orolig för att bebis inte mår bra men när läkaren gjorde ett ultraljud såg jag min älsklings hjärta slå!! och jag såg också bebis för första gången.
Det var helt otroligt!! Älsklingen förde ett jäkla liv i magen, snurrade runt, sparkade och höll på för fullt. Jag såg både händer och fötter om och om igen. Det roliga var att läkaren råkade säga han till bebis hela tiden och sen skratta till och säga oj den menar jag. Lite oproffosionellt kan jag tycka, sedan frågade han om vi ville veta könet och när jag sedan frågade; jaa kan man se det nu så sa han att bebis inte visade det nu. 
Även fast jag är så sjuukt nyfiken på vad könet är känns det bra att man inte såg det nu då Tommy var bortrest över helgen och jag vill ju att han ska vara med när vi får reda på det. Men man blir ju förvirrad när läkaren säger han till barnet, även om han inte såg vad det var för kön. (Eller såg han det?)... Man kan ju inte veta..
Mina smärtor var tydligen ingenting att oroa sig för så det känns skönt. Jag fick även reda på att moderkakan ligger i framkant vilket kan innebära att det kan dröja längre tid innan jag känner några rörelser från bebis :)
Nej nu blir det dusch och sen en sväng till ikea och förhoppningsvis babyland :)

Vad händer i vecka 16?

Gravid vecka 16

Din bebis

Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.

 

Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

 

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

 

Du

Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt.

 

För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram. Använd gärna vårt viktkurveverktyg för att följa (och kanske dela med dig av) hur din vikt förändras under graviditeten.

 

Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen.

 


Magen vecka 16

Min älskling vecka 16 (15+4)
Magen framifrån

snart ses vi!

Jag längtar till jag får träffa dig. Jag längtar tills att se hur mycket du får ärva av mig och hur mycket du får ärva av din pappa. Jag längtar till att se hur din personlighet artar sig och jag längtar till jag får se ditt leende. Jag längtar tills jag får se dig växa men mest av allt längtar jag till att lära känna dig och till att få känna den gränslösa kärleken man endast kan känna till sitt barn.

bebiskläder

Idag kom min pojkvän hem från sin fiskeresa som han varit på i några dagar med ett gäng vänner, ingen fisk hade dom fått men kul hade dom haft iallafall:)
Igår var jag som sagt i Farsta centrum och köpte massa kläder, både till bebis och till mig själv :) Mina första mammabyxor och första kläder till bebis så det är ju lite speciellt!
På kvällen var jag sedan hos Joanna för att fira henne och Sarah, där det bjöds på kräftor, räkor, bröd, ostar och mycket mer! Det var sjukt gott och det var även väldigt trevligt att träffa alla tjejerna :)
Efter det åkte jag hem till mina föräldrar då jag inte ville sova ensam hemma och möttes av en far som var väldigt glad i hatten efter whiskey :)
Idag så mötte jag en före detta arbetskamrat och en nuvarande arbetskamrat och åt brunch och sedan åkte jag hem till älsklingen som jag nu myser med i soffan.
Till bebis:
En body i strl 50, ett par brallor strl 50 och sen en mysoverall i strl 56. Det är så svårt att veta vad för storlekar man ska köpa, för storlek 50 är det ju inte ens säkert att bebis kan ha när h*n kommer ut, och sen kanske h*n inte kan ha 56 länge alls så jag får kolla upp lite mer hur mycket man bör köpa. Egentligen har jag bestämt mig för att inte köpa något alls innan ultraljudet som vi ska göra om 3 veckor (!!!) men jag kunde inte låta bli!
Sedan gav också mamma oss en fin body som hon hade köpt
Detta är alltså min första bebiskläder och jag är lite rädd för att jag inte kommer kunna sluta köpa nu när jag väl har börjat, dom är ju bara för fina!! Blir ju helt kär i allt jag ser men jag måste vänta tills jag ser om det är en liten flicka eller pojke vi väntar på :)

myys

Nu är jag hemma hos mig med min gravida bästis, min käre sambo är på fiskeresa över helgen så Erica håller mig sällskap för kvällen. Vi ska ha en sleepover som gamla tider, med godis, cola och film. Det är mysigt :)
Imorgon blir det shopping för fulla muggar då min älskade pojkvän häromdagen gav mig ett presentkort i Farsta centrum på 2000 kronor. Anledningen var att jag har varit ledsen på sista tiden. No kidding, hormonena spökar som i helvete så jag gråter ju när jag är glad, ledsen, arg och trött. Jag gråter konstant det vill säga så man kan ju hoppas att han köper fler presenter till mig av medkänsla :)
Jag och Erica för några månader sedan :) Är så glad att vi är gravida tillsammans, så kan vi prata om allt huur mycket som helst utan att någon tröttnar :) Och att vi kommer vara mammalediga tillsammans är obetalbart! Lattemorsorna nummer 1, haha!

RSS 2.0