Bild

Magen och jag idag, vecka 35 (34+5)


namn...

Är Novali/Novalie ett fint namn? Har svårt att bestämma mig för om jag gillar det eller inte.. Hmmmm

allmänt babbel

I morse var jag hos barnmorskan, känner mig duktig och tog en promenad dit istället för att ta bilen men halvvägs så ångrade jag mig rejält.. Denna foglossning är ju inte rolig och så fort jag går ut och går känns det som att jag har håll och som att någon sticker knivar i mig. Men det var bara att fortsätta gå och när jag gick samma väg hem istället gick det inte fort haha. Men hem kom jag tillslut tack och lov :)
Idag fortsätter jag med att tvätta upp bebiskläderna och jag har bara en hög med kläder kvar som väntar på att tvättas! Har insett att vi har ganska så mycket för mycket kläder..
Igår så var min käre vän Joanna här på besök och så fick vi även vårt bubbelbadkar levererat av en idiot till lastbilschafför, vem fan dumpar ett badkar mitt ute på gatan och vägrar hjälpa till att dra in det? Speciellt till en gravid tjej som inte kan bära tungt? Usch jag blir så arg på sådana människor, fast badkaret var jättefint så något bra kom det ju ur det. Nu är det bara att vänta på att Tommy installerar badkaret så att man kan ta myysiga bad, jag längtar!
Idag ska jag träffa Mickis, det blir nog en lunch på söder eller något och tiidigt imorgon bitti så åker vi till sääälen för att fira Jul. Ska bli otroligt skönt att komma bort ett par dagar faktiskt.
Mitt SF-mått låg idag på 32 cm, den 7 December låg det på 30 cm och den 30 November låg det på 28 cm. Följer min kurva jättebra och det verkar som att det växer 1 cm i veckan.

min gamla kropp

Detta var jag i somras, kan väl ha varit i graviditetsvecka 12 eller något. Saknar min gamla kropp och hoppas hoppas att min mage kommer dra ihop sig så att man iallafall kan få något liknande som jag hade förut! Än så länge har jag gått uppp 9,5 kg och hoppas att det sista jag kommer att gå upp bara kommer att vara bebisens vikt.


hormoner

En av mina absolut närmaste vänner Erica fick sin prins för några dagar sedan och jag är sååå glad för deras skull! Hon och jag har ju gått och längtat tillsammans under dessa månader och gjort upp planer på hur det kommer bli när bebisarna är här hos oss. Hon har varit ett stort stöd för mig då jag har kunnat fråga henne om saker och hon har gladeligen svarat.
Men nu är det såhär att sedan hon fått sin prins så har mina hormoner gått lös i kroppen ännu mer på något sätt och gråter för det minsta lilla som har med barn och göra. Jag vill ju också ha min fina älskling här NUU och jag längtar något fruktansvärt! Jag har inte märkt av alla hormoner tidigare så jättemycket (tror inte att Tommy håller med dock haha) men nuu är jag helt galen av hormoner. Bara av att klappa på magen så blir jag helt tårögd och tanken på att ha henne i min famn gör mig helt full av en känsla jag aldrig har upplevt förut. Jag antar att det här bara är början :)
Jag och min fina vän för måånga år sedan haha :)

blandade tankar om ledigheten jag har framför mig

Vaknade för ett tag sedan, anledningen till att jag har kunnat sova så länge är för att det är min första lediga dag. Jobbade sista dagen i fredags och nu blir det en lång ledighet tills bebis är beräknad. Det känns så oerhört skönt att ha några veckor bara för mig själv och allt förberedande innan hon ska titta ut.
Har dock lite blandade känslor över denna långa ledighet, samtidigt som det känns helt sjukt SKÖNT så känns det också lite jobbigt på olika sätt. För det första så anar jag att jag kommer bli så jäkla uttråkad och för det andra så vet jag att jag kommer stressa sönder mig med alla dessa saker jag vill göra de första dagarna och sen kommer jag inte ha något att göra när jag är klar med allt.
Jag är nämligen en sådan person som vill ha allt gjort nu nu nu, och nu har jag en del mål för denna ledighet. Inte bara alla förberedelser för bebis så som att tvätta alla kläder och köpa det sista (vilket visserligen inte är mycket alls, ett par småsaker bara), Jag vill även ta långpromenader varje dag, STORstäda hemma (varenda liten vrå ska vara ren), jag vill lära mig laga mat, lära mig baka och sen har jag mer saker som jag vill göra under denna ledighet.
Jag måste lära mig att vila och ta en sak i taget, i lugn och ro. Detta är något som jag vet jag måste bli bättre på men jag kan redan nu när jag sitter i soffan såhär på den första lediga dagen, känna hur det kliar i fingrarna och jag känner redan stressen på att jag vill göra allt idag!
Det ska jag självklart inte göra men jag har faktiskt tänkt att börja tvätta lite kläder idag och sen så har jag lite småfix här hemma att ta itu i med idag.
SÅ det är planen för dagen och om vädret tillåter blir det en promenad i det nu snötäckta landskapet. Nu kurrar magen och lillfian sparkar i magen så nu blir det en GOD frukost. Har längtat efter frukost hela natten haha! Kram

Sängmobil

Titta så mysigt vår älskling har fått det i sin säng. Den otroligt fina sängmobilen fick vi i julklapp av mina älskade föräldrar. Fick även ett bärsele från babybjörn och massa annat fint! TACK, ni är bäst<3


tankar

Tänk, idag är det exakt 50 dagar till tösen är beräknad. 50 dagar!! Det är ju ingenting. Drygt en och en halv månad. Om max två månader är hon hos oss om allt går bra. Jag är så nyfiken på henne, jag är även nyfiken på hur det kommer vara att vara en mamma.
Jag längtar till sömnlösa nätter, jag längtar efter att få hålla dig i mina armar, jag längtar till att gå ut på låånga promenader, jag längtar efter att få pussa dig i pannan, jag längtar efter att få dig i min famn efter förlossningen. Jag längtar till allt som livet innebär med att vara förälder. Nåja kanske inte efter att få se dig ledsen men det är väl något man måste uppleva också, även fast jag redan känner nu hur ont det kommer göra i mitt hjärta av att se dig gråta.

Säng

Längtar tills att se dig ligga där i!


Magen

Vecka 33 (32+4)


Nyfikenheten

Lilla du där inne
Jag undrar så vem du är,
Att jag vet så lite om dig,
Fast du redan är här

Är det dina tår jag känner?
Är det ditt hjärta jag hör slå?

Är det sant
att du har ögon och naglar
och en mage att pussa på?

Jag vet så lite om dig
fast du redan är här,
Men jag älskar dig som tokig,
Vem du nu är!! 

Vecka 33

Haha den börjar verkligen bli gigantisk nu! Vecka 33 (32+0)


RSS 2.0