Zelda


VÄRLDENS FINASTE HUND, ZELDA ♥





klagosång

Jag vet att jag egentligen inte har rätt att klaga, och jag har under hela min gravidtet tyckt att alla de människor som klagar nu i slutet är lite fjantiga men NU är det min tur att ösa ut lite klagosång. Jag vet även att det egentligen inte är något att klaga över men faan vad less jag börjar bli nu.







Less på att vara fet, och hela tiden se siffrorna på vågen öka och öka utan att jag äter något onyttigt, less på att se på min kropp i spegeln (förutom att titta på gravidmagen, den tycker jag är fin). Jag är trött på att inte kunna röra på mig ordentligt, kan fan knappt ställa mig upp ur sängen utan att göra världens kraftansträngning, jag är trött på denna eeeviga väntan på att vår älskade tös ska komma ut, less på att veta att jag kommer gå över tiden, less på att ha ont i ryggen och höfterna så fort man stått upp en liten stund, less på att inte kunna sova ordentligt på nätterna, att behöva springa upp och kissa stup i kvarten, less på att inte känna sig utsövd när man vaknar på morgonen och att ha ont i heela kroppen av att inte ha kunnat hitta något bra liggställning. Jag är också så JÄVLA less på att ligga hemma hela dagarna utan att göra ett jäkla skit, har så långtråkigt dag ut och dag in så det är inte sant!!!



SÅÅÅ nu har vi klagat klart. Nu ska jag vara lite positiv!!

Ska vara lyckligt lottad över att ha mått så bra som jag gjort under graviditeten, är såå glad att vi har en dotter som växer i min mage, en dotter att få uppfostra och få lära känna! Är glad över att ha en underbar sambo som kommer bli världens bästa pappa! Och jag är glad att vi snaaart, (även fast det känns som en evighet) har vår dotter här hos oss.

Soffhäng

Jag och magen myser i soffan


Gissningar

Jag vill ha meeeer gissningar :D Även fast det knappt är några som är inne och läser här, men jag vet att det iallafall är några till som inte har gissat än :)
31/1 - Erica - 3756 g & 50,5 cm
2/2 - Farmor (Svärmor) - Kl 6,30, 3600 g & 51 cm
4/2 - Klara - 3455 g & 50 cm
5/2 - Mickis - 49 cm
5/2 - Gammelmormor (Min mormor) - 3400 g & 50 cm
6/2 - Vem? - 3680 g & 49 cm
6/2 - Annelie och Bengt - 3200 kg & 48 cm
7/2 - Mormor (Min mamma) - 3720 g & 49,5 cm
9/2 - Veronica - 3350 g & 48 cm
9/2 - Morfar (Min pappa) - 3760 g & 48 cm
12/2 - Min moster Erika
12/2 - Pappa (Tommy) - 3819 g & 50 cm
14/2 - Jag - 3780 g & 51 cm


 

 

 


måndag

Vaknar upp med molvärk och mensvärk i både magen och ryggen, magen är stenhård. Går och kissar då det brukar hjälpa men inte fan är det borta. Är det såhär det ska vara de sista dagarna/veckorna? Jag vill ha ONDARE! Jag vill ju ha VÄRKAR, inte sån här skit som inte gör någonting. Kom igen nu bebis!!

Dagens tjockis

Såhär ser jag ut idag. Vecka 40 (39+0)


Vecka 40

Gravid vecka 40

Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden
Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden

Barnet

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Pappa/partner

Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det! Du har väl läst artikeln om Pappans/partnerns roll vid förlossningen.


gissningar!!

Glömde att nämna att det idag är exakt 1 vecka kvar, 7 dagar, till BF. Nu är vi verkligen på slutkampen, om max 3 veckor är hon här. Jag är övertygad om att "gå över" MINST 1 vecka.


Vilket datum tror ni att hon väljer att titta ut? Hur lång är hon och hur mycket väger hon??

dagens planer

Idag blir en händelserik dag. Och rolig! Har dock lite ångest över hur ont min kropp kommer göra ikväll, jag vägrar liksom inse att jag är höggravid och inte riktigt orkar göra de saker man tidigare tagit för givet. Men jag vägrar ligga hemma i soffan idag igen, är så less på att inte göra något alls. Så denna vecka ska jag försöka hitta på så mycket som möjligt, och nästa vecka blir vääldigt lugn. Jag måste ju ha ork till förlossningen! Så som jag kände igår, och så som jag vet att jag kommer känna ikväll igen vill jag inte känna när det väl är dags. Då vill jag vara så utvilad och pigg som möjligt!
Åter till dagens planer, ska åka in till stan om en liten stund för att träffa Erica och Alexander, där ska vi äta lunch och titta runt. När Tommy slutat jobbet ska jag möta upp honom för att gå på bio och sen ska vi ut och äta middag på någon mysig restaurang! Det låter inte som att det är något att bli helt utmattad över men tro mig, att gå så mycket tar ut på kroppen, men jag ska inte klaga! Det hör till graviditeten, och vår prinsessa är värd all smärta i världen! :)

Trött jennifer

Har haft en underbar dag med mamma! Hon har skämt bort mig med superfina kläder! Har även köpt födelsedagspresent till min fina pojkvän, som fyller år samma dag som bebis är beräknad :) Nu är det en trött Jennifer som sitter i soffan hemma, blir nog sänggång tidigt ikväll. Kram


Dagens tjockis

Dagens tjockis. Nu ska jag bege mig mot Farsta centrum för att träffa min älskade mamma!:)


sammandragningar eller förvärkar?

De senaste dagarna har det ilat och huggit lååångt ner när bebis rört på sig, hon trycker verkligen på sjukt mycket nu. Mina sammandragningar börjar också kännas mer nu, det trycker på och jag känner en molande värk/mensvärk när de kommer. Undrar dock om detta är förvärkar eller vanliga sammandragningar. Hur ont måste det göra för att kunna kallas förvärkar? För speciellt ont gör det inte, är bara en lite molande smärta och väldigt obehagligt.
Man kan spekulera i såå mycket nu i slutet haha och det är nog vad jag gör. Är bara nyfiken på hur allt kommer sätta igång och när det kommer sätta igång. Men det är väl bara att vänta och se :)

Hur magen växt

Gjorde ett litet collage på hur magen har växt de senaste veckorna, och visst syns det att den sjunkit? Om man jämför de två sista bilderna ser magen nästan mindre ut på den senaste. Tror att det beror på att den sjunkit och då blir den ju lite mindre.

Är superkul att jämföra bilderna såhär för då ser man verkligen hur den har växt :)

Magbild

Vecka 39(38+4). Haha hur står jag på den sista bilden? Ser ju vanskapt ut! Hahaha


10 dagar

Idag är det 10 dagar kvar till Beräknat Datum, helt sjukt lite!! Imorgon är vi nere på ensiffrigt. Jag kommer ihåg hur glad jag var när det bara var 100 dagar kvar. Mohahaha
:D :D :D :D

Väntan

Ååh vad jag längtar till den 2 Februari, BF-dagen!! Och det är inte för att jag tror att hon kommer välja att titta ut då, det är väl den dagen då jag minst förväntar att träffa henne.
Anledningen till att jag längtar så mycket är för att det är efter denna dag det närsomhelst kan sätta igång, och det är då den riktiga väntan börjar. Den riktiga väntan efter vattenavgång, värkar eller slempropp. Självklart kan det ju hända närsomhelst nu också men det är liksom för bra för att vara sant, och eftersom man oftast går över första gången är det det jag är helt inställd på också. Nu känns det som att det är veckor kvar innan vi får träffa henne och det känns så sjukt orealistiskt att vi snart kommer ha en bebis här hos oss, VÅR bebis! Efter den 2 Februari kommer det bara handla om dagar och det gör mig så pirrig och förväntansfull!!

Vill ocksååå

Vill också klocka värkar, jag vill också ha ont, jag vill också föda baaaarn!! Vill inte vara gravid längre, hur mysigt det än är!! Vill ha bebis i min famn istället för i magen. Koom ut nu älskling, mamma vill träffa dig♥

Fredagskväll

Sockerkakan är inne i ugnen, jag har min man hos mig. Fredagskvällen kan börja! Vi får dock se hur kakan blir då vi inte hade rätt form haha....


städmani

Idag är det fredag vilket betyder att jag slipper gå runt ensam och ha tråkigt om dagarna, nu är människor lediga. YEEY!!
Planerna för helgen är: Inga alls. Ganska skönt kan jag tycka, hoppas dock på att hitta på något roligt då jag får krupp av att bara gå hemma hela dagarna och inte göra ett skit förutom att städa frenetiskt och läsa gravid och mammabloggar. (Och träffa Erica och lille Alexander, vilket är veckans höjdpunkt♥) Så målet för helgen är att jag ska försöka tvinga någon att göra något roligt med mig =) Tommy blir det första offret, haha stackarn...
Nu ska jag fortsätta med att sitta i soffan, har på förmiddagen städat badrummet, dammtorkat och storstädat köket så jag kan ligga i soffan med bra samvete nu.
Det här är något som är sååå typiskt mig, för att känna att jag kan vila och ta det lugnt måste jag ha förtjänat det, annars kan jag inte vila med gott samvete. Att ligga i soffan/sängen en hel dag när jag vet att det till exempel är disk i köket, smutsigt golv, en full tvättkorg etc, går inte. Jag måste ha det rent och städat omkring mig när jag inte ska göra någonting, annars går det inte.

Kontrollfreaket nr 1, det är jag det!

Vecka 39

Idag går vi in i vecka 39 !!!


Barnet
Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.
Vikt: 3 450 gram.

Mamma
Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila!
Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.

Pappa/partner
Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem.


Hos barnmorskan/kontroller

Nu kan det vara dags för sista besöket hos barnmorskan före förlossningen. Men försök att inte bli allt för besviken om det blir några besök till. Barnmorskan kontrollerar hur barnet ligger, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig. Idag förs journalen elektroniskt, så det enda ni behöver tänka på att ta med i pappersform är blodgrupperingskortet.

otränad

Mohaha jag har träningsvärk i hela armarna och axlarna från min städning igår. Otränad? Javisst!

TRÖTT

Att skrubba rent en ugn, skrubba alla galler som finns i ugnen, dammsuga hela lägenheten, skrubba rent lådor utan att vila mellan rekommenderas INTE när man är höggravid. Fyy vad trött jag är i kroppen och vad det gör ooont överallt nu. Nu ska jag ta mig ett välförtjänt bad innan jag fixar i ordning mig och beger mig hem till Erica och lillprinsen Alexander.

Nedräkning

Idag är det bara 14 dagar kvar till BF, vilket även betyder att om vi om max 4 veckor får träffa vår älskling! WOHOO

Vecka 38(37+4)

Dagens tjockis


simning

Har haft en lugn måndag som spenderats hemma med städning, pyssel och soffhäng. Om ett tag slutar Tommy jobbet och då ska jag följa med honom när han gymmar, efter detta ska vi faktiskt simma. Ska bli jätteskönt att röra på sig lite och det blir även spännande att känna hur det känns i vattnet med min nu 11 kg tungare kropp. Skönt tror jag.
Imorgon ska jag till min barnmorska och sen efter det till läkaren. Min mamma ska följa med till barnmorskan också, hon är jätteglad för detta! Hon kommer ju få lyssna på hjärtat och förhoppningsvis få känna på magen och känna bebis huvud. Det är en häftig känsla att få känna på huvudet, det känns ju så himla tydligt.
Jag tror och hoppas att vi även kommer prata lite om förlossningen imorgon hos min BM då vi inte gjort det tidigare, jag känner att det är dags. Bebis kan ju komma närsomhelst nu.
Jag har bestämt mig att mamma också ska vara med på förlossningen, självklart är det Tommy jag vill ha närmast mig under födseln men det känns skönt att ha mamma där också, sen får vi se om hon kommer vara i rummet hela tiden eller om hon kommer få vänta utanför litegrann. Jag vet ju inte hur jag kommer hantera smärtan som sagt, kanske vill jag inte ha någon nära mig eller så vill jag ha någon som håller min hand hela vägen. Vi får helt enkelt se.

Tycker iallafall att det känns skönt att ha två närstående under förlossningen. Tommy kanske känner att han behöver en liten paus, det är ju inte bara jag som går igenom en förlossning, även fast han inte känner smärtan. Så då kommer det vara bra att ha mamma där som kanske kan ta "hans roll" för en liten stund. Samt om någonting skulle hända och Tommy kommer få gå iväg med bebisen med läkare och barnmorskor, då kan mamma stanna kvar hos mig så jag inte är ensam. Fast det hoppas vi verkligen inte händer, men man måste ju vara realistisk.
Vet att mamma kommer sköta sig exemplariskt under hela min förlossning, litar på henne till 100% och jag tror att hon kommer kunna lugna mig väldigt bra, hon har ju varit med under förlossningar under hennes utbildning så hon har koll. Tommy kommer också vara underbar, det är jag helt säker på, och jag kan knappt vänta på att se hans reaktion när bebis kommer ut. Det är nästan det jag längtar efter mest, förutom bebis såklart!
Älskar min familj och Tommy såå mycket, går inte att beskriva med ord och jag kan knappt vänta tills jag får känna den kärleken för vår dotter, även fast jag älskar henne väldigt mycket redan nu men jag vet att jag kommer känna något obeskrivligt när hon kommer ut ♥
Nej nu måste jag sätta igång med att packa ner badväskan inför simningen. (Och alldeles nyss råkade jag spilla ut en hel flaska vatten i soffan så nu är det blött, fasiken också. Den enda gången jag kommer vara glad över att blöta ner soffan är om vattnet skulle gå, haha)

Middag

Igår hade vi fina Erica, Philip och lille Alexander över på middag, det var jättemysigt! Nästa gång vi äter middag med dom kanske vi även har vår lille prinsessa här också.
Jag och Tommy lagade Toast Skagen till förrätt, Oxfile med Potatisgratäng till varmrätt och Vaniljpannacotta med hallon och blåbär till efterätt. Det var mums!
Ikväll ska vi hem till mina föräldrar på middag, dom kom hem från Thailand för någon dag sedan så jag har saaaknat min underbara familj!
Nej nu ska vi iväg, Tommys dator har gått sönder så han vill kika på en ny. Det blir en underbar lördag idag, lite shopping och tid med familjen sitter ju aldrig fel. :)

färdigbakad

Idag är en dag jag väntat länge på, och som är en väldigt stor milstolpe för mig.
Vecka 38 (37+0)


Idag är bebis färdig inne i magen och får titta ut när den vill. Nu kan man säga att min graviditet är fullgången, även fast BF inte är försen om 2 veckor och 6 dagar. Men man ska som sagt inte stirra sig blind på BF-datumet då väldigt få barn föds exakt på den dagen så jag försöker tänka att barnet nu kan komma närsom helst de närmsta 5 veckorna. Ååh om man tänker så så känns det ju som att det är hur lång tid som helst, men jag försöker ändå tänka att om MAX 5 veckor har vi henne hos oss.
Men man kan ju inte låta bli att tänka att hon kan komma ut närsomhelst, och gå runt och känna efter väldigt mycket extra och leta tecken på att förlossningen har börjat. För det kan ju faktiskt inträffa, även fast de flesta förstagångsföderskor går över tiden. Men tänk om jag är en av de som föder innan BF-datumet. Haha det är så jag tänker hela tiden, för chansen finns ju faktiskt att hon kommer komma redan imorgon, även om den är väldigt liten.
LÄNGTAR EFTER DIG!!!! KOM UT NU BEBIS!! <3

Vecka 38!!!

Gravid vecka 38

Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden
Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

Navelsträngen runt halsen

Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.

Pappa/partner

Nu kan förlossningsväskan packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, morgonrock, necessärer, barnkläder, musikspelare, energikost och kanske något att äta till dig själv. Du eller din partner kan ansvara för att en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon kommer med till förlossningen. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran kan också vara bra att ha. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå. Vad behöver du för egen del? Har barnmorskan skrivit ner era tankar och önskemål till förlossningen i journalen? Om ni vill kan ni skriva ett eget förlossningsbrev och lägga i er pappersjournal. Ni kan skriva fritt med egna ord eller använda er av någon mall som går att hitta  på nätet. Hör med din partner om hon vill det.


tråk

Har trååkigt, väntar på att Tommy ska komma hem så att vi kan åka till familjerätten och skriva faderskapsintyg. Så nu ska Tommy bli pappa skriftligt också :)
Lekte lite med min otroooligt bra kamera jag har inbyggd på datorn, mohaha. Syns det hur roligt jag har eller? .....

Försäkringskassan

Försäkringskassan......
Jag har hört väldigt mycket dåligt om försäkringskassan men jag måste säga att jag bara upplevt bra saker om dem, allt har gått väldigt fort och effektivt. Nu när jag är sjukskriven på 50 % så trodde jag verkligen inte att dem skulle godkänna detta och att jag inte skulle få ut någon ersättning alls. Därför blev jag som sagt väldigt glatt överraskad när jag fick ett sms från dem igår om att den var godkänd.
Jag blev ännu mer överraskad när det ringde en väldigt trevlig tjej från dem idag som sa att hon tyckte jag skulle gå till den läkaren som skrev ut mitt tidigare intyg och att hon skulle skriva ett till intyg om den resterande tiden som hon inte skrev om förut. Hon tyckte alltså att jag hade rätt till en ännu längre sjukskrivning, fram till dagen innan födseln, hon sa även att hon tyckte det var rimligt om jag blev sjukskriven på 100 % istället.

Nu är bara frågan om min läkare kommer tycka det är rimligt och om hon kommer vilja skriva ett till intyg till mig, för när hon skrev det första så sa hon att efter den 16:de är mina sammandragningar helt normala, jag ska alltså ha sammandragningar/förvärkar då. Jag tycker ju detta låter rimligt men nu när min handläggare från försäkringskassan ringde och sa att om jag inte kan arbeta i mitt tillstånd, så ska jag ha rätt till sjukpenning så nu blev jag lite splittrad och förvirrad.
Ska iallafall ringa till min BVC nu och se vad dem säger och om dem tycker att jag ska boka en tid hos läkaren.

Äventyr

Nu har jag varit på huddinge sjukhus och lämnat blod, min arm gör oont:( På något sätt lyckas dem alltid träffa fel så att det läcker ut blod :( Fick ett sms från försäkringskassan om att min sjukskrivning på 50% gick igenom också så jag är glad! Blir lite pengar i Januari istället för ingenting så det är ju bra. Nu är jag på väg hem till Erica och lilla Alexander och senare idag ska vi in till söder:) Det blir mys! Tror Mickis följer med också vilket är roligt! Bilden som jag lagt upp är ifrån imorse innan jag gick hemifrån.


blandat

Både igår och idag har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. Igår blev det en massa städning och tvättning, gick inte utanför dörren på hela dagen förutom när jag skulle slänga soporna. Idag har jag börjat med BB-väskan, jag har gått på en liten promenad då jag hade ångest över att jag bara varit inne hela dagen idag och igår. Det var riktigt skönt med frisk luft.
Jag har även upptäckt ett program som heter En unge i Minuten som jag såg två avsnitt av nu på eftermiddagen. Till det programmet har jag gråtit väldigt mycket, haha.. Jag har även blivit lite mer nervös inför förlossningen då jag inte alls vet vilken slags smärta jag har att vänta mig. Kommer jag att kunna hantera den? Vad gör jag om jag inte klarar av smärtan?

Jag har aldrig gjort mig illa allvarligt, aldrig sytt eller brutit något så jag vet ju inte hur smärttålig jag är. Detta är något som jag funderar på rätt mycket, samtidigt som det skrämmer mig oerhört mycket så är jag även väldigt nyfiken på det. Jag vill uppleva denna smärta, för jag vet att det finaste i livet kommer ur det. Jag vet också att det är den mest naturliga smärtan här i livet men jag kan inte låta bli att bli mer och mer nervös och rädd inför förlossningen varje dag som kommer.
Blandade känslor det där, men jag vet att de flesta känner och tänker som jag och att även det är helt naturligt :)
Till middad idag gjorde jag en Pastagratäng med ost och skinka, och jag bakade även en kladdkaka som nu är inne i ugnen. Ska bli spännande att se hur den blir, jag är ingen bakningsexpert direkt mohaha..
I morse ringde jag till min barnmorskemottagning för att fråga lite om mina utslag jag har på magen som kliar. Har haft dom till och från i några veckor nu och är lite orolig på vad dom kan bero på. Med största sannolighet har dom uppstått pga att magen växer och kanske blir lite irriterad och torr men eftersom jag är så sjukt noggrann med att smörja in den blir jag ändå lite nervös. Så för nån timme sen ringde min barnmorska upp och tyckte jag skulle åka in imorgonbitti med en remiss till huddinge sjukhus för att ge blodprov för att se om levern fungerar som den ska. Så imorgonbitti blir det ett litet äventyr till min BVC och sen till Huddinge sjukhus, känns skönt att kolla upp det även fast det säkert inte är någon fara :)

Dagens tjockismage

Dagens tjockismage.

Det är sjukt vad magen ser olik ut med och utan tröja, man ser verkligen att den svarta tröjan förminskar magen.
Men de båda bilderna är tagna vid samma tidpunkt underligt nog.
Jag älskar min gravidmage även fast det är tungt ibland! Och jag älskar att vara gravid trots en jobbig foglossning som väljer att dyka upp vid dumma tidpunkter, och trots sammandragningar/förvärkar som är riktigt jobbiga. Men verkligen ALLT är värt detta för jag vet att det är något bra som kommer ur det. Och jag har bestämt mig för att hur jobbigt allting är nu i slutet så ska jag försöka att inte klaga, för tänk de som inte kan bli gravida/har svårt för att bli gravida. De skulle göra allt för att ha det tuusen gånger jobbigare än vad jag har. Min graviditet har varit underbar från början till slut och jag ska vara så lyckligt lottad över att jag ens kan bli gravid.
Vecka 37 (36+4)

kontrollfreak eller en yr höna

Om jag känner mig själv rätt kommer jag springa runt som en galning när jag har värkar och packa ner saker i förvirrning, detta kommer sluta med att jag har med mig alldeles för mycket saker då jag verkligen inte vill packa ner för lite.
Fast samtidigt, kontrollfreaket som jag är kanske det kommer sluta med att jag packar ner allt i förväg och sedan kommer jag behöva plocka upp alla dessa saker för att jag kommer behöva använda det i flera veckor till.. Haha..
Jaja vi får väl se hur det slutar.. Vi har ju bara 5 minuter till sjukhuset med bil så världen går ju verkligen inte under om det visar sig att jag glömt något viktigt.

BB-väska

Nu är det ju såhär att var man än läser så är det världens hysteri på att man skall packa BB-väskan och jag tänker.. What? Finns ju ingenting att packa ner då jag använder allt nu, alla dessa mjukiskläder och hygienartiklar kan jag ju omöjligt packa ner nu då jag kommer använda detta fram till att jag åker in på förlossningen.
Nu tog jag iallafall ork till mig att packa ner de bebiskläder jag vill ha med mig och lite amningssaker så som amningsbh och amningslinne.
Räcker detta att packa ner? :
Till bebis
2 bodys och 2 byxor i storlek 50
1 sparkdräkt i storlek 50
2 par pyjamaser i storlek 50/56
1 body och 1 byxa i storlek 56
1 overall till hemfärden (storlek 50)
1 par vantar till hemfärd
1 mössa till hemfärd
2 tunna mössor att ha på BB
2 par strumpor
1 par "tofflor"
1 tunn bomullsfilt

Till mig har jag packat ner
1 amningsbh
1 amningslinne
1 tröja att amma i
1 par mjukistofflor


Sen finns det ju ingenting jag kan packa ner då jag använder allt?



Bil

Tommy tvättar bilen och jag är med som supportiskt stöd, dvs jag sitter inne i bilen och tittar på(haha). När vi(han) är klara med tvättningen ska vi försöka oss på med att montera in babyskyddet och basen i bilen:)


Dagens tjockis

Dagens tjockis med och utan tjocktröja :) Vecka 37 (36+1) Här ser man också min nya hårfärg som jag känner mig jättefin i :) Har tröttnat på det superblonda och ville ha något mer naturligt som man inte heller kommer behöva underhålla lika ofta.

Vecka 37

Idag går vi in i vecka 37!!

Tänk när min mage var såhär liten;



Detta innebär att det är fyra veckor kvar till beräknad förlossning, eller om vi ska vara exakta, tre veckor och sex dagar :)
Om en vecka är bebis färdigbakad där inne i magen och är välkommen att titta ut närsomhelst!

Har jag några känningar än då? 
Nja litegrann kanske, har sammandragningar väldigt ofta, även när jag ligger och sitter ner. Och vissa av dessa gör lite ont och jag känner hur det trycker extra mycket nedåt när dessa sammandragningar kommer. Lite mol/mensvärk i ryggen och i magen har jag även ibland men annars är det absolut ingenting som säger att bebis ska komma ut inom de närmsta veckorna. Jag har ju inställningen till att jag kommer gå över två veckor och behöva bli igångsatt vilket är något jag verkligen inte vill uppleva. Jag vill känna de första "symptomen" på att förlossningen har satt igång hemma, jag vill inte åka och bli igångsatt utan jag vill ju uppleva detta hemma! Men jag har ändå inställningen till att jag går över två veckor så att man inte blir besviken när BF dagen kommer och ingen bebis har tittat ut.

Men jag håller ändå tummarna på att hon bestämmer sig för att titta ut tidigare, gärna nästa fredag när hon är färdigbakad :) Även fast jag vet att den sannolikheten är väääldigt låg...

21 år

Idag är ingen vanlig dag för idag är min födelsedag hurra hurra hurra!
Ja idag fyller jag 21 år och jag känner att jag börjar bli äldre så det inte känns något speciellt alls över att fylla år. Var och träffade min fina Joanna på dagen, hon visade mig sin nya lägenhet och sen blev det lunch. Efter detta åkte jag och Tommy till barnmorskan där vi fick det glada beskedet att vår älskling var fixerad! Inte för att det är jätteviktigt att dom gör det än men jag har haft någon underlig fixidé på att jag vill att hon ska vara fixerad så ingen är gladare än jag :) Sf-måttet låg idag på 33, precis mitt på kurvan!
Nu håller vi (läs tommy) på att laga mat då hans föräldrar kommer hit på middag, hela min familj är ju i Thailand så dom får vi fira med när dom kommer hem igen :)

Vecka 36 (35+4)


längtan

Sitter och läser massa förlossningsberättelser och gråter samtidigt, vill också ha min bebis här nu! Jag vill också ha så ont av värkar så att det känns som att jag ska dö! Vill också ha upp min flicka på bröstet efter att ha kämpat i timmar! Vill också se Tommy när han för första gången får hålla i vår flicka!
Nu är det inte så lång tid kvar, idag är det den 2 Januari. Om exakt en månad är hon beräknad vilket betyder att det är max 1 månad och 2 veckor kvar tills vi får träffa henne. Kan inte tiden gå liiite snabbare?!
Mamma vill ju träffa dig nu <3

RSS 2.0