6 månader

Melissa är nu hela 6 månader, jag förstår inte att tiden har gått så fort. Varje dag är verkligen helt underbar, att få spendera dagarna med den man älskar mest av allt. Är lyckligt lottad! 
 
Hon utvecklas så otroligt mycket hela tiden, tror hon haft någon slags utvecklingsperiod nyligen, ungefär samtidigt som hennes feber så vi har inte haft det lätt med henne, men nu är det äntligen bra igen och hon är sig själv igen. 
 
Febern hon hade var nog med mest sannolikhet tredagarsfebern, för när febern försvann dök det upp prickar på hela hennes kropp. Hon fick även annorlunda utslag i ansiktet och på huvudet som kliade på henne och det vet vi inte vad det var, efter en sömnlös natt med skrik åkte vi in till Lättakuten på morgonen där hon fick medicin mot kliandet blev hon bättre och bättre och nu är hon helt återställd :)
 
Melissa sitter nu relativt stadigt, ibland kan hon ramla så jag vågar inte lämna henne utan kuddar runt omkring henne än, hon försöker ställa sig mot saker. Det är lite svårt för henne än så länge men hjälper jag henne lite så kommer hon upp, sedan tycker hon det är superkul att bara stå och slå på det som är framför henne, detta gör hon även när hon ligger på sin lekmatta. Inom 5 minuter har hon lyckats ta sig ut på golvet där hon ligger och slår på golvet och tycker det är såå roligt!  Hon har inte förstått det här med krypning än utan rullar dit hon vill ta sig, hon har helt enkelt kommit på sitt egna lilla sätt att ta sig framåt och det ser verkligen helkul ut. Hon försöker också ta sig framåt på ett annat sätt, nämligen genom att ligga och gunga fram och tillbaka, tror det är hennes sätt att kämpa sig upp i krypställning, dock är det inte rätt metod så hon får väl fortsätta ligga och gunga tills hon upptäcker rätt sätt ;) Haha! 
 
Hon har precis tagit sina första steg när jag håller henne i händerna, det tycker hon är jätteroligt, fast det är lite svårt för henne så hon kämpar och kämpar, men jag ser framsteg varje dag nu. 
Hennes favoritleksaker är tv-dosan, telefonen och digipassen. Allt som inte är hennes leksaker är roligast!
 
Hon sover fyra gånger per dag, i ca 20-30 minuter per sovpass. Två gånger på förmiddagen och två på eftermiddagen. Hon lägger sig för natten mellan 19-19,30 och gör morgon mellan 6-7.30. Däremellan kan hon vakna en del gånger men oftast somnar hon om när hon fått tutte. 

Vi kämpar på med maten, hon tycker väl att det är sådär. Gröt och välling är inte någon favorit, och mat är väl sådär. Frukt är däremot godare men jag försöker att ge henne mestadels mat nu så att hon inte väljer sig vid endast fruktpuré. Mellan hennes mål om dagen kör vi fri amning så att jag är säker på att hon är helt mätt :)
 
Hon har en helt underbar personlighet. Hon är sjukt envis, beslutsam, väldigt blyg mot alla som inte är mamma och pappa, GLAD och busig. Vill hon ha något blir hon jättearg om man inte ger det till henne, samma sak om man tar något ifrån henne. Då blir hon sååå arg. Kort temperament skulle jag säga. Ligger väldigt nöjt själv på golvet och leker och tittar man på henne ger hon från sig ett glädjeskrik och skrattar. Hon verkligen älskar att åka vagn och tycker om att observera människor runt omkring sig, tittar någon på henne så kan hon bli rädd, börja gråta och söka efter mig med blickan, likaså om någon hon inte känner igen bär henne. Då kommer underläppen fram och hon blir ledsen. 
 
Mamma och pappa älskar dig

Sjukling

Har en liten sjukling här hemma, tror det kanske kan vara tänder på G. Hög feber, supergnällig, ledsen och trött :( Tycker mig kunna se en liten vit prick på överkäken så vi får se om det spricker fram någon tand så småningom. Annars vet jag inte vad det är, varken jag eller Tommy är sjuka/har varit sjuka... Stackars lilla Melissa ♥  
 
Hur länge är "normalt" att ha feber? Vi är inne på tredje dagen nu...

Napp ??

Har börjat ge Melissa välling innan läggdags nu då gröt inte är någon favorit för hennes del. Vällingen går väl an! Första kvällen drack hon ca 20 ml, andra kvällen ca 50 ml och nu ikväll fick hon i sig hela 100 ml! Efter jag gett henne välling får hon tutte så mycket som hon vill fast hon verkar inte vara så hungrig så tutten vill hon inte äta så mycket av. I samband med detta har jag verkligen försökt henne att somna i sin egna säng då hon tidigare snuttat sig till sömns med hjälp av min tutte. Och det funkar!! Men det sjukaste är nog att hon har börjat ta napp. Förut har hon fått kväljningar av nappen men nu använder hon den som snuttis istället och somnar själv i sin egna säng. Stolt mamma! 
 
Kan dock inte bestämma mig för om det är bra eller dåligt att hon börjat med napp men jag är bara så glad över att hon kan somna i sin egna säng med den. Jag antar att hon ha vant sig då hon fått vatten och så i flaska också så napp är inte lika främmande för henne längre. 
 
Nästa steg är att försöka få henne att somna om med napp på natten när hon vaknar, verkar hon hungrig på riktigt så kommer hon självklart få tutte. Fast jag skulle nog vilja att hon äter lite mer innan läggdags innan jag börjar med detta. Tycker att 100 ml välling är för lite för att hon inte ska få äta på natten. Dessutom kräktes hon upp litegrann också. Fast det kan nog bero på att hennes lilla mage var för full då hon åt tutte ca 1 timma innan :p Det är bara jag som är en hönsmamma och blir nojjig när hon inte äter mycket precis innan sovdags. 
 
 
Fast jag tycker ändå att jag har anledning att vara en liten hönsmamma när det gäller maten, hon går ju knappt upp i vikt och dalar mer och mer på sin kurva så i den aspekten anser jag att jag bör vara noggrann och lite hönsig ;)
 
 
Nu blev det lite mycket text, så jag avrundar här. Har dessutom ingen ny bild att bjuda på så jag bjuder på två gamla magbilder. En från i Januari och en från julafton!
 
TjockisJennifer 
 

Våra fina barn

Våra fina barn. Bilder tagna en härlig sommardag för några dagar sedan hos mina föräldrar. Fina Alexander och Fina Melissa. Kärlek på hög nivå!  
 

Vi är ett

Läste mitt föregående inlägg och la märke till att jag glömde nämna Melissa. Hon och jag är liksom ett känns det som så när jag nämner att Jag är någonstans menar jag självfallet jag och Melissa! Har inte varit utan henne i mer än en timma och är inte redo att lämna bort henne än så där jag är, är självklart hon också! :)


Torsdag

Jag är i Farsta med mamma, Erica och lille Alexander. Har shoppat lite, bland annat en snygg jacka till hösten. Nu ska vi äta sedan bär det hem till mamma där det väntas fika för oss och lek och bus för barnen.


Melissas utveckling

Melissa utvecklas för varje dag och det senaste är att hon förstår att man kan ta sig någonstans nu, hon rullar till mage och rygg, fram och tillbaka hela tiden. Hon snurrar runt och sträcker sig. Hon försöker verkligen komma framåt, hon har rätt teknik med benen men hon förstår inte att hon måste använda överkroppen. När hon använder sin överkropp så är benen stilla. Undrar när hon kommer upptäcka att man måste använda hela kroppen. Men runt kommer hon, hon snurrar liksom i cirklar.  Hon ligger aldrig still utan ska ständigt hålla på. Detta har lett till att hon inte vill sova om kvällarna utan när det är sovdags rullar hon runt i sängen och leker. När man kommer in ligger hon och skrattar åt än och går man ut börjar hon gnälla för att sedan ge en ett stort leende när man kommer in igen. Lilla skitungen. 
 
På magen har hon börjat sova om nätterna nu också, har hittat henne sovandes på magen varje gång nu, ofta åt helt andra hållet, fötterna vid kudden och huvudet vid fotändan. 
 
Hon är otroligt energifull och när hon är vaken ska hon ständigt leka, rulla och busa. Detta gör att hon vill sova rätt så ofta på dagarna, många powernaps på 20 minuter. Hon sover ca 5 gånger om dagen nu och är väldigt lekfull när hon är vaken. 
 
 
Allt ska hon ha i munnen, hon tuggar och biter. Och dreglar. Tänder på G?

RSS 2.0