6 månader

Melissa är nu hela 6 månader, jag förstår inte att tiden har gått så fort. Varje dag är verkligen helt underbar, att få spendera dagarna med den man älskar mest av allt. Är lyckligt lottad! 
 
Hon utvecklas så otroligt mycket hela tiden, tror hon haft någon slags utvecklingsperiod nyligen, ungefär samtidigt som hennes feber så vi har inte haft det lätt med henne, men nu är det äntligen bra igen och hon är sig själv igen. 
 
Febern hon hade var nog med mest sannolikhet tredagarsfebern, för när febern försvann dök det upp prickar på hela hennes kropp. Hon fick även annorlunda utslag i ansiktet och på huvudet som kliade på henne och det vet vi inte vad det var, efter en sömnlös natt med skrik åkte vi in till Lättakuten på morgonen där hon fick medicin mot kliandet blev hon bättre och bättre och nu är hon helt återställd :)
 
Melissa sitter nu relativt stadigt, ibland kan hon ramla så jag vågar inte lämna henne utan kuddar runt omkring henne än, hon försöker ställa sig mot saker. Det är lite svårt för henne än så länge men hjälper jag henne lite så kommer hon upp, sedan tycker hon det är superkul att bara stå och slå på det som är framför henne, detta gör hon även när hon ligger på sin lekmatta. Inom 5 minuter har hon lyckats ta sig ut på golvet där hon ligger och slår på golvet och tycker det är såå roligt!  Hon har inte förstått det här med krypning än utan rullar dit hon vill ta sig, hon har helt enkelt kommit på sitt egna lilla sätt att ta sig framåt och det ser verkligen helkul ut. Hon försöker också ta sig framåt på ett annat sätt, nämligen genom att ligga och gunga fram och tillbaka, tror det är hennes sätt att kämpa sig upp i krypställning, dock är det inte rätt metod så hon får väl fortsätta ligga och gunga tills hon upptäcker rätt sätt ;) Haha! 
 
Hon har precis tagit sina första steg när jag håller henne i händerna, det tycker hon är jätteroligt, fast det är lite svårt för henne så hon kämpar och kämpar, men jag ser framsteg varje dag nu. 
Hennes favoritleksaker är tv-dosan, telefonen och digipassen. Allt som inte är hennes leksaker är roligast!
 
Hon sover fyra gånger per dag, i ca 20-30 minuter per sovpass. Två gånger på förmiddagen och två på eftermiddagen. Hon lägger sig för natten mellan 19-19,30 och gör morgon mellan 6-7.30. Däremellan kan hon vakna en del gånger men oftast somnar hon om när hon fått tutte. 

Vi kämpar på med maten, hon tycker väl att det är sådär. Gröt och välling är inte någon favorit, och mat är väl sådär. Frukt är däremot godare men jag försöker att ge henne mestadels mat nu så att hon inte väljer sig vid endast fruktpuré. Mellan hennes mål om dagen kör vi fri amning så att jag är säker på att hon är helt mätt :)
 
Hon har en helt underbar personlighet. Hon är sjukt envis, beslutsam, väldigt blyg mot alla som inte är mamma och pappa, GLAD och busig. Vill hon ha något blir hon jättearg om man inte ger det till henne, samma sak om man tar något ifrån henne. Då blir hon sååå arg. Kort temperament skulle jag säga. Ligger väldigt nöjt själv på golvet och leker och tittar man på henne ger hon från sig ett glädjeskrik och skrattar. Hon verkligen älskar att åka vagn och tycker om att observera människor runt omkring sig, tittar någon på henne så kan hon bli rädd, börja gråta och söka efter mig med blickan, likaså om någon hon inte känner igen bär henne. Då kommer underläppen fram och hon blir ledsen. 
 
Mamma och pappa älskar dig

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0