en liten update

Känner inget intresse av att skriva här längre nu när min skatt har kommit, men ska ändå försöka skriva lite då och då samt lägga upp bilder då jag vet att mina kära släktingar uppe i Östersund är nyfikna på lilla Melissa. Det är ju lite svårt för dom att träffa henne då dom bor uppe bland isbjörnarna, mohaha!
Allt går jättebra med allt, förutom att Melissa har ont i magen på eftermiddagarna/kvällarna, hon är väldigt pruttig och får väldigt ont innan pruttarna kommer ut. Detta resulterar i en väldigt snuttsjuk bebis som skriker då hon förut och inget annat än tutten hjälper. Vi försöker nu med magmassage, miniform och semper droppar samt är väldigt noggranna med att rapa skruttan efter varje mål och jag hoppas innerligt att detta gör hennes mage bättre. Det gör nämligen väldigt ont i hela mig av att se min vackra skatt ha så ont så att hon skriker och se henne trycka med hela kroppen för att få ut pruttar.
Men som jag tidigare sa så går allt jättebra om man bortser från magproblemen, har fått en väldigt snäll bebis som redan har gett sin mamma och pappa sitt första leende (om det är medvetet är fortfarande en bra fråga..). Hon älskar att kissa och bajsa ner skötbordet, älskar att bli vaggad och sover ganska bra om nätterna.


KÄRLEK

Först och främst måste jag bara ursäkta för ett väldigt rörigt inlägg nedan men jag har väldigt mycket amningshjärna och man skyndar sig att skriva ner allt man har på hjärnan innan skruttan vaknar

Har fått världens snällaste bebis, hon skriker nästan aldrig utan gnäller lite ibland då jag anar att hon är gasig i magen. Hon stånkar och tar i från tårna för att prutta stackarn. Man ser att hon verkligen kämpar med hela kroppen för att få ut luft, gör ont i mig av att se att hon har ont. Fast hon skriker inte när hon gör detta utan blir lite gnällig så jätteont kan hon nog inte ha. Vi har köpt miniform droppar som vi provar med och jag hoppas att det blir bättre.
Dessa dagar vi har varit hemma sen vi kom hem från BB har varit båda bra och dåliga. Samma kväll som vi kom hem fick jag hög feber och vi fick åka in till gynakuten, mindre roligt med en nyfödd bebis som man inte riktigt känner än och amningen som inte fungerade men det gick bra. Dom hittade ingenting och jag fick en tid till att göra ett ultraljud på axeln då jag haft ont där också dagen efter. Så i fredags åkte vi till sjukhuset IGEN för att göra ultraljud på axeln och dom hittade ingenting. I lördags var vi på återbesök och lillan hade gått upp i vikt fint (tack och lov)!! Så nu vet jag att hon får i sig mjölk iallafall vilket är en stor lättnad!! Och igår så mådde jag riktigt dåligt med hög feber så vi åkte in till gynakuten IGEN och då fick jag äntligen antibiotika så förhoppningsvis försvinner febern nu och jag kan börja njuta av att bara vara mamma! Så idag är den första dagen då vi slipper sjukhuset (förhoppningsvis), jätteskönt!
Skruttan är så duktig på nätterna nu, hon blir bara bättre och bättre för varje inatt. Igårkväll låg hon och snuttade ett tag vid elva och sen vaknade jag upp vid fyra och hon sov fortfarande, jag kollade blöjan och hon hade bajsat litegrann så då gick jag upp och bytte och sedan fick hon tutten. Vid denna tid brukar hon vara väldigt snuttig så hon låg och åt och snuttade vartannat, hur länge vet jag inte då jag somnade haha men vid 6 vaknade jag upp igen av att hon ville äta och sen dess var vi vakna och låg och myste i sängen. Dock gör det oont i mig av att se att hon försöker såå att prutta :(
Idag hade vi tänkt att ta en premiärtur med vagnen, spännande!!
Vår ÄLSKADE skrutta är redan stark i nacken!
Vackrast i världen är hon
En väldigt stolt pappa, som har varit världens bästa hela denna tid!! Hade aldrig klarat detta utan honom och man märker att han älskar henne så mycket, är så glad att jag har honom! Och det tror jag skrutten är också då hon älskar att ligga i hans knä och bara tittar på honom med sina stora ögon hela tiden

Sötis

Man vill bara pussa sönder henne!!!! I våra ögon är hon världens vackraste!!


Hemma

Nu har vi fått komma hem! Är så lycklig!! Amningen har kommit igång, hon har bara lite svårt att hitta rätt till bröstet men när hon väl gjort det går det jättebra! Vår vackra flicka som ännu är namnlös.


Sjukhus

Vi är kvar på sjukhuset och lär vara det ett tag till då Lilltösen vår har fel sugteknik. Så nu kämpar vi på med att lära henne den rätta så att vi kan få komma hem och skapa oss en tillvaro tillsammans!


Vår prinsessa

Efter en ganska snabb visit inne på förlossningen tittade vår prinsessa ut klockan 23.16 den 13 februari. Hon vägde 3615 gram och var 50 cm lång. Hon är helt underbar!


BF+11

Värkarna fortsätter att avlösa varandra, dom gör otroligt ont MEN dom kommer för sällan, igen. Fast det enda positiva är väl att dom gör ondare nu än vad dom gjorde inatt. Så det är bara att hoppas på att dom blir tätare så att vi kan åka in till förlossningen. Mår redan dåligt över natten då jag knappt sov något nu inatt. Och när dom nu gör så här pass ont kommer jag omöjligt kunna sova..SÅ sjukt irriterande att ha sådana här förvärkar som inte kommer igång. Kan inte bara förlossningen starta på RIKTIGT nu. Slemproppen fortsätter att släppa, äääckligt..

Hur mycket blod ska det få komma utan att det är något som kan vara fel? Haha ursäkta för informationen...

dagen fortsätter...

Efter en liten promenad börjar värkarna komma tätare, nu är det mellan 4-6 minuter mellan dem. Slemproppen fortsätter att släppa med blod. Nu går jag runt här hemma i vardagsrummet, vågar inte lägga mig ner ifall det skulle lägga av haha..Tommy kommer snart hem från jobbet.. Nu hoppas jag bara på att värkarna fortsätter att komma ännu tätare..

Slemproppen

Och nu börjar slemproppen att släppa också! Nu är det verkligen på gång!!:)


Värkar?

Haft värkar hela natten. Dock är det för lång tid mellan dom och dom är inte jätteregelbundna. Men ooooont gör dom!! När fan ska dom bli regelbundna då? Just nu är det allt mellan 5-10 minuter mellan dom, vilket det varit hela natten och dom är allt ifrån 1-2 minuter långa...snart haft såhär i 12 timmar så man tycker ju att dom borde komma oftare nu...


förvärkar

Har haft oonda sammandragningar ikväll, kan nog säga förvärkar. Dom kommer då och då och den senaste jag hade gjorde riktigt ont! Kan bara hoppas på att dom fortsätter komma, mer ofta och att dom gör ondare och ondare. Har haft lite förvärkar i några kvällar nu men som bara lagt av när vi gått och lagt oss så jag vill inte ha för stora förhoppningar. Men svårt att låta bli när det faktiskt gör rätt ont nu. Vi får helt enkelt hålla tummarna, och om det skulle sluta när vi går och lägger oss (vilket jag är nästan helt säker på att dom kommer göra) så är det ju inte såå många kvar tills jag blir igångsatt. Tidigast onsdag och senast fredag!

BF+10

Söndag morgon och underbart väder ute, det enda som fattas oss denna morgon är bebis men nästa söndag har vi henne garanterat hos oss. (Om inte igångsättningen drar ut väldigt mycket på tiden dvs)

Så vad ska man göra en dag som denna? Någonting vill man ju hitta på med tanke på att det är sista lediga dagen vi har tillsammans, bara vi två, på väldigt länge. Även fast jag hellre skulle vilja ha bebis här hos oss men man får väl utnyttja denna övertid och försöka få den till något positivt. Nästa helg är vi föräldrar.


Dagens

Såhär ser jag ut idag


BF+9

Ingen bebis idag heller. Strax ska vi iväg på lite kalas då min lillebror fyller år och ikväll blir det melodifestivalen!
Har sovit rätt bra inatt, vilket var såå skönt! Har även sovit nästan två timmar nu på dagen också så sömn har jag verkligen fått. Om inte bebis vill känna det och bestämma sig för att komma ut bara....




snart så

Nu fick jag ett glädjerus i hela kroppen! Jag måste vara psykiskt sjuk, ena sekunden ledsen och den andra överlycklig! Tänk, jag ska bli mamma! Och om en vecka kommer jag få träffa den finaste flickan i världen, längtar så mycket.
Om bara tiden kunde gå lite fortare...


BF+8

Nu är jag tillbaka med lite nya krafter, förlåt för alla dessa negativa inlägg men jag skriver som jag känner i stundens hetta och jag får som sagt lite hormonanfall då och då haha...


Vid åtta i morse var vi på ultraljud för att se så att allt var som det skulle där inne i magen, allt såg jättebra ut. Jag hade inte trott något annat, hon måste trivas vääldigt bra där inne med tanke på att hon inte vill titta ut än. Fostervattensmängden var bra, vilket betyder att moderkakan fungerar som den ska. Bebisens vikt uppskattades också på ca 3600 gram vilket var mitt på genomsnittskurvan :) Sedan är det ju inte alls exakta mått utan det är +/- väldigt mycket. Men det känns skönt att det inte är en jättebebis, då är jag inte lika stressad på att hon måste titta ut nu utan det gör inget om hon ligger kvar och tjockar på sig lite. Och det är även bra att hon inte är för liten, för om hon är det betyder det att hon inte får den näring hon behöver.
På onsdag ska jag ringa förlossningen (om hon inte kommit ut tills dess alltså) och kommer då få komma in på kontroll då dom kollar livmodertappen och gör ett ctg, och utefter det kommer dom ta ställning till igångsättning. Om vi har tur så kommer jag bli igångsatt redan på onsdagen! Hoppas!! Vill verkligen träffa lillfisen som ligger och trycker i magen nu, är såå nyfiken. Vill dock inte hoppas för mycket utan tänker att senast på fredagen blir jag igångsatt. Jag är helt övertygad om att hon inte tittat ut innan onsdag, hon trivs för bra inne i magen helt enkelt så nu ger jag fasiken upp hoppet om en naturlig start på förlossningen.
När jag kom hem från ultraljudet gick jag direkt till sängen och somnade i drygt 2 ½ timme, vilket var välbehövligt. Så nu är jag på lite bättre humör och lite piggare, tack och lov!

....

Legat vaken i allt för många timmar, gav upp hoppet om sömn nu och flyttade mig till soffan. Är så sjukt trött men det är omöjligt att somna. Hur fan ska jag orka föda barn när jag inte får nån sömn? Orkar inte mer nu, det tär så mycket på mig, all denna väntan utan att inget händer, sömnbristen och besvikelsen av att inse att ännu en jävla skitdag passerat utan att bebis kommit. Mår skit både psykiskt och fysiskt.


tankar

En till sak jag reagerade på inatt var att bebis var helt vild, hon brukar alltid sova när jag går upp och kissar på nätterna men nu så var hon vaken. Kan det vara ett tecken på att det verkligen var förvärkar jag kände eller var jag bara dålig i magen? Har aldrig heller gått upp och gjort nummer två på nätterna vilket även är lite underligt. Det kan väl vara fortsättning på den så kallade tömning jag upplevde under dagen igår..
Hoppas hoppas att detta är ett tecken på att det närmar sig!!!

Bf+7

Inatt trodde jag verkligen att det var dags då jag vaknade med magont+ massa sammandragningar. Men efter ett besök på toaletten lugnade det ner sig och jag somnade. När jag sen vaknade upp igen var det borta. Suck. Imorgon klockan 8 har vi iallafall tid för ultraljud..


barnmorska

Det gick bra hos barnmorskan idag, magen hade samma mått som förra veckan och hon sa att bebis nu låg så långt ner det går. Har hela dagen kännt mer ilningar i de nedre regionerna än vad jag gjort tidigare, och känns som att kroppen nu genomgår "tömning". Ni som fått barn tidigare vet nog vad jag menar :) Hoppas hoppas att detta tyder på att någonting är på gång, fast vill inte hoppas för mycket. Skall iallafall ringa huddinge sjukhus imorgon bitti för att få tid för ultraljud på fredag. Tror det kallas sån där överburenhetskontroll eller något sånt.. Så det är så det ser ut just nu. Och om ingenting hänt till nästa vecka skall jag på onsdagen ringa förlossningen för att få tid för igångsättning den 17.

BF+6

Börjar bli tröttsamt att skriva rubriken nu, börjar bli tröttsamt att vänta nu men jag kämpar på. Får lite nervsammanbrott då och då men annars tycker jag att jag hanterar övertiden rätt bra. Jag vet ju att ingen tycker det är kul att gå över och att bebis troligvis inte vill komma ut än av olika anledningar men jag blir så stressad av denna väntan av någon anledning. Tycker det är skitjobbigt.
Dagens planer är att jag ska ta en promenad ner till centrum där jag har tid hos barnmorskan, sedan ska jag möta upp Erica och fina Alexander och äta lunch och sen ska vi gå tillbaka hem till mig och fika och bara myyysa! Sen så kanske Mickis kommer förbi också, om hon lyckas vakna den lilla sömntutan.
Så denna dag blir jättebra och sen ikväll kan ju bebis komma ut?! :D Ja det bestämmer vi!

bad

Nu ska jag ta med mig datorn, sätta på det nya avsnittet av gossip girl och ta ett lååångt och varmt bad! Skönt!




tankar kring viktuppgång

Jag har under min graviditet gått upp totalt 13 kg, och nu tänker jag fan inte väga mig något mer. Tycker fan inte att det som man går upp efter BF räknas. Så nu ska jag vågstrejka. Tänker inte ställa mig på en våg igen försen EFTER förlossningen. Och idag ska jag unna mig godis som vi handlade igår när vi storhandlade.

Mår rätt så dåligt att att se min kropp i spegeln nu för man ser att jag lagt på mig lite på armar och ben, jag hoppas bara att det jag går ner det ganska fort. Jag vet att jag är fjantig men jag har alltid trivts bra med min kropp och nu när man inte gör det längre så är det lätt att jag överreagerar och mår jättedåligt, riktigt så illa är det inte än och jag har ju varit beredd på att gå upp i vikt under graviditeten. Vår tjej är ju värd alla kg i världen men jag hoppas ju ändå att jag kommer återgå till min gamla kropp efter att hon kommit ut. Jag är ju fortfarande Jennifer även fast jag också kommer vara mamma.





BF+5

Besvikelsen över att vakna upp efter ännu en natt utan en minsta värk och utan bebis blir bara värre och värre efter varje natt. Jag är så sjukt frustrerad nu så det är inte sant, även fast jag var så förberedd på detta gör det fasiken inte saken lättare. VILL HA BEBIS NU, vill inte vänta längre nu. Men jag anar att det är allt för många dagar kvar innan vi får träffa vår lilla tjej, ingenting händer ju i min kropp som bevisar att det snart är dags.

Usch jag vill bara gå i ide och ligga under mitt täcke hela dagarna långa.


Magen

Jag och kaggen vecka 41(40+3). Känns som om den slutat växa, snarare krympt...


BF+4

Imorgon är det fullmåne och tydligen är det många förlossningar som startar när det är fullmåne. Så nu får vi alla hålla tummarna på att något händer imorgon så att vi får träffa vår flicka snart! På onsdag ska jag till barnmorskan, då ska jag be henne om en hinnsvepning, dock tvivlar jag på att hon kommer gå med på det men man kan ju alltid hoppas. Hos barnmorskan kommer vi få tid till ultraljud på fredag så att kolla så att allt ser bra ut med bebis. Men förhoppningsvis kommer förlossningen komma igång innan dess, vilket jag starkt tvivlar på iof.
Som det är nu så räknar jag med att jag blir igångsatt den 17 februari och om det mot förmodan skulle hända något innan dess så är det bara en bonus.
Är det någon som vet om man måste ha känningar innan det sätter igång? I form av förvärkar, slempropp och så vidare? Är det osannolikt att det bara startar hej flux av sig själv utan att jag haft några som helst känningar innan? Vad är oddsen liksom?? Och hur har ni haft det???

strykningar

Ingen bebis än, och inga känningar alls...

31/1 - Erica (Ericanygrenbackman.blogg.se) - 3756 g & 50,5 cm
2/2 - Farmor (Svärmor) - Kl 6,30, 3600 g & 51 cm
4/2 - Klara - 3455 g & 50 cm
5/2 - Mickis - 49 cm
5/2 - Gammelmormor (Min mormor) - 3400 g & 50 cm
6/2 - Christina - 3680 g & 49 cm
6/2 - Annelie och Bengt - 3200 kg & 48 cm
7/2 - Mormor (Min mamma) - 3720 g & 49,5 cm
9/2 - Veronica - 3350 g & 48 cm
9/2 - Morfar (Min pappa) - 3760 g & 48 cm
9/2 - Isabella - 3745 g & 48 cm
10/2 - Min faster - 3860 g & 50 cm
12/2 - Min moster Erika
12/2 - Pappa (Tommy) - 3819 g & 50 cm
14/2 - Jag - 3780 g & 51 cm


gissning

Strykningar..


31/1 - Erica (Ericanygrenbackman.blogg.se) - 3756 g & 50,5 cm
2/2 - Farmor (Svärmor) - Kl 6,30, 3600 g & 51 cm
4/2 - Klara - 3455 g & 50 cm
5/2 - Mickis - 49 cm
5/2 - Gammelmormor (Min mormor) - 3400 g & 50 cm
6/2 - Christina - 3680 g & 49 cm
6/2 - Annelie och Bengt - 3200 kg & 48 cm
7/2 - Mormor (Min mamma) - 3720 g & 49,5 cm
9/2 - Veronica - 3350 g & 48 cm
9/2 - Morfar (Min pappa) - 3760 g & 48 cm
10/2 - Min faster - 3860 g & 50 cm
12/2 - Min moster Erika
12/2 - Pappa (Tommy) - 3819 g & 50 cm
14/2 - Jag - 3780 g & 51 cm

BF+3

Ingen bebis på långa vägar och jag känner att frustrationen ökar mer och mer efter varje natt utan en endaste jäkla sammandragning.........Less är bara förnamnet. Man försöker vara positiv men det blir svårare och svårare för varje dag, jag vill inte bli igångsatt, jag vill att det sätter igång naturligt!!

Lördag

Nu ska vi på äventyr i Farsta centrum. Det är en underbart fin dag idag. Älskar vintern när den är såhär!


skooooor

Vill ha!! Så himla fina!
http://www.monella.se/st%C3%B6vlar/adriana-black-boots

strykningar

Strykningar


31/1 - Erica (Ericanygrenbackman.blogg.se) - 3756 g & 50,5 cm
2/2 - Farmor (Svärmor) - Kl 6,30, 3600 g & 51 cm
4/2 - Klara - 3455 g & 50 cm
5/2 - Mickis - 49 cm
5/2 - Gammelmormor (Min mormor) - 3400 g & 50 cm
6/2 - Christina - 3680 g & 49 cm
6/2 - Annelie och Bengt - 3200 kg & 48 cm
7/2 - Mormor (Min mamma) - 3720 g & 49,5 cm
9/2 - Veronica - 3350 g & 48 cm
9/2 - Morfar (Min pappa) - 3760 g & 48 cm
10/2 - Min faster - 3860 g & 50 cm
12/2 - Min moster Erika
12/2 - Pappa (Tommy) - 3819 g & 50 cm
14/2 - Jag - 3780 g & 51 cm

BF+2

Då var man två dagar "över tiden" precis som jag förväntat mig. Men nu tycker jag faktiskt att det borde hända något, någon känning kan väl komma så att man iallfall vet att det börjar närma sig? :)
Ikväll ska vi hem till svärföräldrarna för tacos och melodifestivalen, det ska bli jättemysigt! Försöker sätta upp planer och mål för varje dag som ska få dagarna att gå. Vad kan man ha för planer för morgondagen då?  :)

tråååååk

åååh jag är så uttråkad!!!!!!!!!!!! vad fan finns det att göra som höggravid, när det är riktigt skitväder ute?!??!

Lycklig

Jag är så lycklig! Snart har vi det finaste i världen hos oss, som är bara vår, som vi har skapat tillsammans. Längtar efter till att få känna gränslös kärlek och att få ha dig i min famn.





Laleh - Ängeln i rummet

Det bor en annan i min kropp
hon har den vackraste av själar
hon är kärlek hon är hopp
och hon berättar för dej hur mycket jag,
hur mycket jag älskar dej

Sömnlös

Att kunna sova vore ju trevligt..


lunch

Imorgon kommer min älsklingsmamma och älsklingshund hit på lunch. Jag längtar!! :D :D

BF

Dagen som vi väntat på är äntligen här. Nu handlar det förhoppningsvis bara om dagar!!


Närsomhelst

Imorgon har jag BF, helt sjukt. Den dagen man väntat på i måånga månader är imorgon!! Nu är vi äntligen här, i slutet, och bebis kan komma ut n.ä.r.s.o.m.h.e.l.s.t.

Jag försöker att inte tänka efter för mycket på att det kan sätta igång närsom och jag försöker att inte leta tecken. Jag försöker inte heller att tänka på att jag närsomhelst kan ligga på förlossningen att föda barn. Jag tror att om jag tänker för mycket kommer tiden gå ännu långsammare och jag försöker verkligen att se varje dag som en helt vanlig dag, och om det sätter igång, ja då är det bara en bonus. För det känns verkligen såå orealistiskt att det kan sätta igång vilken dag som helst nu. Känner mig nästan övertygad om att jag kommer gå över tiden 2 veckor och behöva bli igångsatt då jag knappt har några känningar. Hon trivs för bra i magen helt enkelt. Och om jag tänker efter så får jag fan panik av att behöva vänta i 2 hela veckor på vårt mirakel ♥
Så nu när jag går hemma försöker jag att inte längta och leta tecken, men det är såå svårt när man vet att det kan vara dags vilken sekund som helst. Men som sagt om jag tänker efter allt för mycket tror jag att all denna väntan bli alldeles för jobbig, mitt tålamod är nämligen inte speciellt långt och jag skulle få ännu mer krupp än vad jag redan har om jag bara går och väntar och väntar.
Men tänk ändå, SNART händer det!! Och jag LÄNGTAR sååååå mycket :)

Mage

Vecka 40(39+5) Dagen innan BF


strykningar

Första strykningen


31/1 - Erica (Ericanygrenbackman.blogg.se) - 3756 g & 50,5 cm
2/2 - Farmor (Svärmor) - Kl 6,30, 3600 g & 51 cm
4/2 - Klara - 3455 g & 50 cm
5/2 - Mickis - 49 cm
5/2 - Gammelmormor (Min mormor) - 3400 g & 50 cm
6/2 - Christina - 3680 g & 49 cm
6/2 - Annelie och Bengt - 3200 kg & 48 cm
7/2 - Mormor (Min mamma) - 3720 g & 49,5 cm
9/2 - Veronica - 3350 g & 48 cm
9/2 - Morfar (Min pappa) - 3760 g & 48 cm
12/2 - Min moster Erika
12/2 - Pappa (Tommy) - 3819 g & 50 cm
14/2 - Jag - 3780 g & 51 cm

RSS 2.0